Cosi can tutti

Così fan tutti

Köp biljetter

Två unga systrar låtsas att de låter sig luras av sina pojkvänner i en krass vadslagning om deras trohet. Kan man bara ta för sig av allt och komma undan med det? Vem lurar egentligen vem?

Höstens turnerande kammaropera handlar om unga människors ombytlighet, kärlekens osäkerhet och om hur lättpåverkade vi människor är. Musiken pendlar mellan komedi och äkta känsla i Mozarts spralliga kärleks- och snedsprångsopera där ungdomarna riskerar att tappa huvudet för att få hångla och ligga.

De sätter igång en erotisk lek, tjuvtittar på varandra, blir svartsjuka och förtvivlade. Men vem vill stoppa en lek när den väl är igång…? Och som bekant har människor alltid haft lätt att falla för sina svagheter – così fan tutti – så gör vi alla!

En Samtida opera

I regissören Jonas Österberg Nilssons och kapellmästare Bo Wannefors händer är Così fan tutti en samtida opera, nyöversatt och med unga operasångare på scenen – självfallet hängiven W A Mozart som var en medveten man som följde med sin tid.

Mozarts Come scoglio ur Così fan tutti. Sång av Elisabet Einarsdottir, Anton Lasine på violin, Andreas Åberg på klarinett, Johan Theorin på cello och Tomas Johnsson på piano. Översättning av Boel Adler. Introduktion av regissören Jonas Österberg Nilsson.  

MUSIK Wolfgang Amadeus Mozart
LIBRETTO Lorenzo da Ponte
ÖVERSÄTTNING Boel Adler

KAPELLMÄSTARE Bo Wannefors
REGI Jonas Österberg Nilsson
SCENOGRAFI Annika Tosti
KOSTYM Linn Wara
LJUS Mira Svanberg

roller

Fiordiligi Elisabet Einarsdottir
Dorabella Annie Fredriksson
Guglielmo Carl Ackerfeldt
Ferrando Per Lindström
Despina Kristine Nowlain
Don Alfonso Caspar Engdahl

ORKESTER

Violin Inga Zeppezauer
Klarinett  Blagoj Lamnjov
Cello Viktor Nordliden
Piano Bo Wannefors (kapellmästare)

Turnéplan

Turnéplan kommer inom kort.