AKT: Open Mic

En kväll AKT sent kommer att glömma.

Unik dag på Malmö Opera! En dag i mars möttes 100 unga talanger i olika genrer som fick uppträda på en av Europas största scener. Konferenciererna Rickard Skagerstrand och Victoria Kocalp ledde publiken genom kvällen. En jublande publik fick ta del av 20 akter med bland annat magdans, opera, balett, metal, svensk folkmusik och Bollywood-dans. Kvällen blev en succé också tack vare de 50 AKT-medlemmarna i åldrarna 15-30 år som jobbade i foajén, backstage och i salongen. De fick prova på många olika yrkesroller och vi vågar påstå att alla har fått med sig nyttiga erfarenheter med sig i bagaget. Det blev en minnesvärd kväll för många!

 

Kvällens bidrag

1. Emy Liljegren – balett
Emy är en passionerad dansare som ägnar sig åt balett och andra dansformer. Med sin dans vill hon sprida glädje!

 

2. PARI – rai afro pop
Artisterna/låtskrivarna Le Tac, berber från Algeriet, och Allone, från Togo, spelar glad musik med texter på franska, engelska, berber och afrikanska.

 

 

3. Exon – metal
Hårdrocksbandet Exon består av tre elever från Lars Erik-Larsson-gymnasiet i Lund som skriver egna låtar med tekniskt utmanande partier och explosiva riff.

 

4. Backseat Driver – indierock
Smarrigt indierockband från Malmö som spelat på stans scener och släppt ett antal inspelningar, bl a singeln Help me! som finns på Spotify.

 

5. Gina – orientalisk magdans
Gina är självlärd professionell dansare med turkisk bakgrund som bjuder på orientalisk dans.

6. Kathleen Nguyen – klassiskt piano
Kathleen Nguyen är klassisk pianist med Frederic Chopin som en av sina största förebilder. Hon ska spela hans Nocturne Op. 20 i ciss moll samt Sergej Rachmaninoffs Prelude Op 32 No 5.

 

7. Dance Bee – Bollywood-dans
Dance Bee är en dansgrupp som tror på ABCD: AnyBody Can Dance! Erfarna medlemmar blandas med nybörjare med ett gemensamt mål: Att dansa indiska danser och ha kul!

 

8. Freja Pennsäter – musikalsång
Freja har varit med i flera musikaler och går sista året på musikal-programmet på Malmö Latingymnasium. Hon ska framföra ett energiskt nummer ur A Chorus Line.

 

9. Angelicca – r&b, trap och rap
Angelicca är en låtskrivare, producent och artist från Malmö som med sitt band spelar alternativ, experimentell trap och r&b, här tillsammans med rapparen ZYE.

 

10. Duo kristall – svensk folkmusik
Duo Kristall har sina rötter i Växjö. Med fiol och gitarr levererar de svensk folkmusik samt egenskrivna folktoner med modern touch

 

11. Gitanas – romsk traditionell dans
Gitanas är en förening som vill främja och bevara den romska kulturen. Man sjunger och dansar traditionella danser iklädda traditionella kläder.

 

12. Fredrik Hagerberg – operasång
Fredrik Hagerberg studerar klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö. Han kommer att ackompanjera sig själv på piano och sjunga Till havs.

 

13. Mash Up Crew – street dance
Mash Up Crew  är en danstävlingsgrupp från New York Dance i Lund. De dansar house, hiphop, popping, vouging m m.

 

14. Odile Ducoin – musikalsång
Odile ska framföra en musikallåt som passar perfekt för tillfället: The Life of the Party från musikalen The Wild Party, som handlar om att få stå i rampljuset!

 

15. Hanutten – alternativ pop
Malmöbaserad artist som skriver musik om det starka och det sköra. Texterna uppmanar till att vi ska våga prata och leva ut våra känslor. Välkommen in i känslohavet!

 

16. Mohammad Diab – modern klassisk musik
Mohammed Diab är en saxofonist och musikkompositör från Palestina som har turnerat runtom i världen. Han ska spela saxofonsolo.

 

17. Kevin Klein – popballad
Kevin blev känd när han kom på femte plats i Idol 2017. Hans hjärtat klappar lite extra för ballader och här får vi höra You Raise Me Up samt en ny låt som heter The Ocean.

 

18. Imad Al Tamimi – traditionell palestinsk musik
Imad Al Tamimi improviserar på Oud, en sorts stränginstrument som finns spritt över Asien och spelas i olika stilar. Imad spelar i palestinsk stil.

 

19. Belladonna – teatralisk art pop
Med en avskalad och intim version av bandets nya låt Belladonna Of Sadness, berättas myten om Belladonna: Gudinna av förförelse, de förfördas demon.

 

20. Aram Dance Theatre – arabisk folkdans
Med hjälp av dans berättas om den senaste flyktingströmmen då folk lämnade sina hem bakom sig och flydde ut i världen.