AKT: INFOKVÄLL
AKT: INFOKVÄLL
AKT: INFOKVÄLL
AKT: INFOKVÄLL

AKT: INFOKVÄLL

Vill du veta hur det ser ut backstage på stans största teater? Vill du titta in i en syateljé, besöka ett teatersnickeri och vara med på workshops och annat kul?
AKT: är för dig som är intresserad av att veta mer om de de olika yrkesgrupper som finns representerade på Malmö Opera. 
Deltagarna träffas regelbundet och får ta del av allt som händer bakom kulisserna på en stor musikteater. Du som är med har stor möjlighet att påverka. Vilka avdelningar på teatern vill du att ni ska besöka? Vilka yrken vill du veta mer om? Vilka workshops och andra aktiviteter vill du arrangera?

Du behöver inga förkunskaper och det kostar inget att vara med. Vi ser gärna att du är mellan 18 och 30 år.

Nyfiken? Kom till infokvällen på Verkstan onsdag 14 november kl 18.00 – 21.00.

Under kvällen spelar DJ Omar Amoor Naffsaid den senaste musiken i Verkstans foajé. Diego Monsiváis kommer att fånga dom bästa ögonblicken med sin kamera och Simon Bendroth kommer att följa kvällen och fånga allt på film!

Vi spelar Kahoot! och flest rätt vinner ett hemligt pris.. Be there!

Malmö Operas egna stråkkvartett gästar AKT: som består av:
Hanna Hajslund - Violin
Sofie Hjort - Violin
Monika Mikalajunaite - Viola
Lyssa Davidsson - Cello

Solist:
Marie Åström - Harpa

Kvällens konferencierer: Tala Yousef & Soumojit Saha

 

Intervju med sam

Infokvällens konferencier

AKT Infokvällen

 

"AKT har gett mig erfarenheter för livet"

En av kvällens konferencierer var Sam. Han var en av praktikanterna som planerade och genomförde Infokvällen, och efter han såg hur mycket potentiell AKT hade, han beslutade att fortsätta med oss som en medlem av vår referensgrupp.
 

Du flyttade till Sverige för inte så länge sen. Hur var det att göra en så stor förändring i livet?

Det är nästan ett år och åtta månader sen jag flyttade hit. Det är klart att saker har förändrats. När du flyttar till en ny stad eller ett nytt land anpassar du dig, lär dig och växer. Svenskar älskar att mingla och jag har också lärt mig att gilla det.

 

Vilka förväntningar har du på den här nya perioden i ditt liv?

Jag är väldigt optimistisk. Att flytta till ett nytt land är en stor förändring i liv et som innebär en hel del anpassning. Även om man inte tror det så kommer man att uppleva nån sorts kulturkrock förr eller senare.

 

Jag förstår att du har fått nya vänner här och jag undrar vilken påverkan det har haft på din upplevelse av Sverige?

När jag kom hit kände jag ingen. Men under de första månaderna här mötte jag de mest fantastiska människor som jag nu är lycklig nog att kunna kalla mina vänner. När man börjar om måste man hitta nya vänner och jag tycker det är väldigt bra. Jag blev ”tvingad” mig att lära känna dem som nu kommer att vara mina vänner för resten av livet och det är jag väldigt glad för.

"Passion före profession"

​När det gäller AKT, vad var det som gjorde att du anmälde dig till att vara en av Infokvällens värdar? Och vad tycker du att du har lärt dig av det?

AKT har givit mig erfarenheter för livet. Att klara av att vara värd för Infokvällen var en stor prestation för mig. Ärligt talat är jag extrovert av naturen och jag gillar att umgås. När Miriam frågade om någon ville vara värd gav det mig en knuff att genast anmäla mig. Det var den lätta delen. Sen kom det svåra. Att förbereda sig och verkligen genomföra det kräver mycket adrenalin. Min oro över att publiken skulle vända sig emot mig om jag inte var helt perfekt visade sig vara totalt ogrundad. Faktum är att interaktionen med publiken, både före under och efter mitt framträdande, visade sig vara en av de mest positiva aspekterna av hela den här erfarenheten. Jag skulle säga att genom AKT lärde jag mig från grunden hur man planerar och genomför ett helt event. Och att vara värd gav så mycket mer än jag trodde.

 

Var ser du dig själv om tio år?
Om tio år ser jag mig själv som den mest populära Youtubern nånsin. Haha, skämt åsido har jag ett stort intresse för filmkonst, och en karriär inom det är mitt ultimata livsmål. Som man säger; "passion före profession"
 

Soumojit Saha "Sam", Infokvällens konferencier & AKT medlem

AKT: INFOKVÄLLEN

AKT: Infokvällen

AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen
AKT Infokvällen