Servitör/Servitris Operagrillen

Malmö Opera är musikdramatikens hjärta och röst i Skåne. Huset invigdes 1944 och är centralt placerat i Öresundsregionen. Scenen är en av de största i Europa och den amfiteaterformade salongen rymmer 1500 besökare. Vi spelar klassisk, modern och nyskriven musikdramatik. Malmö Opera har drygt 260 tillsvidareanställda och 500–700 pjäsengagerade per spelår. Under ett spelår producerar vi drygt 300 föreställningar för stora scenen samt för barn-, ungdoms- och turnéverksamheterna.

Inför hösten 2018 söker vi serveringspersonal till Malmö Operas restaurang Operagrillen.

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning i en kreativ miljö där vi gemensamt arbetar för att skapa optimala förutsättningar för vår publik. Som serveringspersonal arbetar du inom Arrangemangsavdelningen som ansvarar för de publika delarna och omfattar den välrenommerade restaurangen Operagrillen, foajéservering, samt vår interna personalmatsal. Avdelningen har drygt tio tillsvidareanställda.

 

Önskad kompetens

  • Genomgången relevant utbildning inom hotell och restaurang
  • Flerårig dokumenterad erfarenhet från liknande tjänst
  • Förmåga att ta beslut och visa gott omdöme
  • Stor samarbetsförmåga och hög servicenivå
  • Dryckeskunskaper

 

Ansvar och arbetsuppgifter
Tjänsten är direkt underställd Arrangemangschefen. I tjänsten ingår, förutom sedvanliga serveringsuppgifter, även att säkerställa den dagliga driften och servicen mot såväl gäster som medarbetare, stängnings- och kassaansvar samt arbete i baren efter föreställningar. Arbetstimmarna är varierande på dagar och kvällar, och är förlagda med fokus på när vi har förställningar vilket innebär alla veckodagar. Då Malmö Opera håller stängt delar av sommarmånaderna förläggs också restaurangens huvudsemester till denna period.

Profil
Då tjänsten ställer höga krav på flexibilitet, ansvarsfullhet och en mycket bra känsla för service, ser vi att du som söker besitter dessa egenskaper. Du är en kommunikativ och prestigelös person som trivs med att arbeta i grupp i ett högt tempo. Vidare tror vi att du är en resultatinriktad person med god samarbetsförmåga som ser till både personalens och verksamhetens behov. Har du erfarenhet av att arbeta med olika kassasystem är det meriterande, men inget krav. Vi ser gärna att du har en spetskompetens inom yrkesområdet.

Anställningsförhållanden
Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning som föregås av en provanställning. Tillträde 1 november eller efter överenskommelse.

Ansökan
Ansökan med CV skickas till ansokanarrangemang@malmoopera.se, senast den 3 oktober. Ange ”Operagrillen” i ämnesraden. Ansök snarast då intervjuer sker löpande under sommaren. 
För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta:
Arrangemangschef Åsa Hansen, asa.hansen@malmoopera.se, 040-20 84 06
Facklig representant för Teaterförbundet Maria Rosvall, maria.rosvall@malmoopera.se, 040-20 25 42