Rolf Lydahl

Rolf Lydahl

Rolf Lydahl är frilansande skådespelare med över 30 års erfarenhet av film, tv, teater och musikal. Han avslutade sin utbildning på Teaterhögskolan i Malmö 1984 och har sedan dess gjort stora roller på ett flertal av landets teatrar, med Stockholms stadsteater som återkommande arbetsplats. Han har också jobbat i både Norge och Danmark.

Rolf har också medverkat i en hel del film och tv-produktioner. På senare tid har han setts i serien Hidden, SVT:s Innan vi dör och i Leif GW Perssons serie Bäckström. Kommande produktioner inkluderar en ny Beck-film och SVT:s serie Tunna Blå Linjen.

Bland många roller på landets teatrar kan nämnas Mackie Kniven i Tolvskillingsoperan, Lopachin i Körsbärsträdgården, Mercutio i Romeo och Julia, Jean i Fröken Julie och titelrollerna i Nils Holgerssons underbara resa, Gösta Berlings saga och Per Gynt. Han har turnerat med egna musikshower landet runt och medverkat i många musikaler, till exempel Hair på Stockholms Stadsteater samt Jesus Christ Superstar och Evita på Göta Lejon.

De senaste åren har han bland annat medverkat i Varning på stan nu mår kung i baren illa igen på Göta Lejon, Billy Elliot på Kulturhuset stadsteatern, spelat Monsieur Firmin i The Phantom of the Opera på Cirkus, Higgins i My Fair Lady på Kulturhuset stadsteatern och senast Dan i Next to Normal på Uppsala stadsteater.

På Malmö Opera har han tidigare medverkat i turnémusikalen Carmencita Rockefeller och nu är han aktuell som Stig i Så som i himmelen.

Föreställningar