Michael Barry

Den engelska rörelseinstruktören Michael Barry är utbildad vid Warwick University och Central School of Speech and Drama i London. Som dansare och skådespelare har han gjort en mängd turnéer med pjäser och musikaler.

Hans arbeten som både regissör och koreograf inkluderar ett flertal operor och musikaler på konservatoriet i Birmingham, Tosca och Carmen med City of Birmingham Symphony Orchestra, Dido och Aeneas och Joey Boy på Metropolitan Arts Center i Belfast, Sweeney Todd och Barnet och spökerierna på Royal Northern College of Music, Noye’s Fludde, Tobias and the Angel, Savitri, The Wandering Scholar och Riders to the Sea på Buxton-festivalen.

Som rörelseinstruktör har han samarbetat mycket med regissören Keith Warner, bl a med Notorious på Göteborgsoperan, The Great Gatsby på Semperoper Dresden och Vanessa i Glyndebourne samt Welsh National Operas uppsättningar av Peter Pan och Köpmannen i Venedig som sattes upp på Covent Garden.

Michael har koreograferat två pjäser av Michael Morpurgo, en prisbelönad en-mans-Hamlet på festivalerna i Edinburgh och Adelaide, David Blakes Icarus i Montepulciano och La Voix humaine i Dijon.

Säsongen 2022/23 gör han koreografi till Malmö Operas uppsättning av Roméo et Juliette.

Föreställningar