Melker Sörensen

Melker Sörensen är utbildad vid Balettakademien i Göteborg och har varit verksam runtom i Europa både på och bakom scen.

Han har själv medverkat i bland annat Miss Saigon, Guys and Dolls, Spring Awakening, Eugen Onegin och Next to Normal och varit biträdande regissör på uppsättningar av Les Misérables, Evita, Snödrottningen, West Side Story och En Midsommarnattsdröm

Han har även koreograferat Läderlappen på Ystad teater samt East Side Stories och Äppelkriget på Helsingborgs Stadsteater. Melker regisserade och koreograferade succéoperetten En nunna för mycket på Ystad Teater och på Malmö Stadsteater har han tidigare skapat koreografier till Farliga förbindelser, Orlando, Kejsarens nya kläder och Ortrud Mann.

På Malmö Opera har Melker tidigare bl a koreograferat Butterfly och regisserat jubileumsföreställningen Vår bästa tid. Säsongen 2021/22 koreograferar Melker Kejserens nye klær på Aalborg Teater, Amadeus på Helsingborgs Stadsteater, Chefen på Malmö Stadsteater och Dead or Alive här på Malmö Opera.

Föreställningar