Mark Stone

Mark Stone

Mark Stone är baryton utbildad vid Guildhall School of Music and Drama.1998 vann han Decca-priset vid Kathleen Ferrier Awards.

Bland hans många roller kan nämnas titelrollen i Don Giovanni på Deutsche Oper Berlin, New Zealand Opera, English National Opera och med Toykos Symfoniorkester, Valmont i Kvartett och Mountjoy i Brittens Gloriana på Covent Garden, Greven i Figaros bröllop på Welsh National Opera, Hamburg Opera och i Tampere, Finland samt en USA-turné som Färjkarlen i Curlew River med Britten Sinfonia.

Hans många roller på English National Opera inkluderar Guglielmo i Cosi fan tutte, Marcello i La bohème, Figaro i Barberaren i Sevilla, Enrico i Lucia di Lammermoor, Silvio i Pajazzo, Chou-en-Lai i Nixon in China och Prince Yamadori i Madama Butterfly.

I USA har han framträtt regelbundeet på Opera Philadelphia med roller som Ford i Falstaff, Giorgio Germont i La traviata, titelrollen i Gianni Schicchi och Papageno i Trollflöjten.

De senaste åren har han gjort roller som Gunther in Ragnarök på Grand Théâtre de Genève, Alberich i Rhenguldet på Longborough-festivalen, Wotan i Valkyrian på Trondheim Opera och Grimeborn Opera Festival (för vilken han vann en Offie Award för ’bästa operaframträdande’), Balstrode i Peter Grimes på australiensiska Opera Queensland, kung George i Lessons in Love and Violence på Mariinskij-teatern i St Petersburg, Sharpless i Madama Butterfly på Welsh National Opera och Rene Gallimard i världspremiören av Huang Ruos M. Butterfly på Santa Fe Opera.

Mark är en flitigt engagerad konsertsolist och har framträtt med orkestrar som Sveriges Radiosymfoniker, Orchestre de Paris, New York Philharmonic, Danmarks Radios symfoniorkester, Finska Radions symfoniorkester, Boston Symphony Orchestra och Wienerfilharmonikerna

Han har gjort en mängd skivinspelningar, både som soloartist och tillsammans med orkestrar som London Symphony Orchestra, Boston Symphony Orchestra och London Philharmonic Orchestra.

Säsongen 2022/23 ser vi honom som greve Capulet i Roméo et Juliette här på Malmö Opera.

Föreställningar