Lukas Vondracek

Den tjeckiske pianisten Lukáš Vondráček, född 1986, är en av vår tids stora pianotalanger. Han gav sin första konsert som 4-åring, gjorde sin första internationella turné som 10-åring, debuterade med tjeckiska filharmonikerna som 14-åring och framträdde första gången i Carnegie Hall endast 16 år gammal. 2009 flyttade han till USA för att studera vid Boston’s New England Conservatory of Music.

Sedan dess har han gjort över 1000 konserter och framträtt med många av världens stora symfoniorkestrar, inklusive BBC Philharmonic, amerikanska National Symphony Orchestra och filharmonikerna i Berlin, Helsingfors, Hong Kong och London.

Turnerandet har fört Lucáš till en mängd större städer i Europa, Amerika, Asien, Australien och Afrika. Han har spelat på scener som Auditorio Nacional i Madrid, Carnegie Hall i New York, Concertgebouw i Amsterdam, konserthuset i Wien, Kennedy Center i Washington D C, La Cite i Paris, operahuset i Sydney, Suntory Hall i Tokyo, Symphony Center i Chicago och Tonhalle i Zurich.

Föreställningar