Lars Cleveman

Lars Cleveman utexaminerades från Operahögsskolan i Stockholm 1988.

1998 – 2009 var han anställd vid Kungliga Operan i Stockholm där har han gjort en mängd roller. Grigorij i Boris Godunov, Froh i Rhenguldet och Erik i Den flygande holländaren, Don Jose i Carmen, Pinkerton i Madame Butterfly, Hertigen i Rigoletto, Siegfried i Ragnarök samt titelrollerna i Otello, Parsifal, Don Carlos och Siegfried för att nämna några.

På Folkoperan har han gestaltat Simson i Simson och Delila, Calaf i Turandot och titelrollen i Don Carlos som också gjordes på turné på BAM i New York. På operan i Karlstad har han sjungit titelrollen i Andrea Chenier, Tristan i Tristan och Isolde samt Gösta Berling i Riccardo Zandonai´s Kavaljererna på Ekeby.

Lars har också gästspelat utomlands med Siegmund i Valkyrian vid operan i Stuttgart, Gustavo i Maskeradbalen, Des Grieux i Manon Lescaut, Manrico i Trubaduren och Don José i Carmen på Köpenhamnsoperan, titelrollerna Otello och Parsifal vid operan i Kiel, Tristan i Tristan och Isolde på Covent Garden i London och titelrollen i Tannhaüser på Bayreuth. Han har även sjungit Siegmund i Valkyrian på konsert i Concertgebouw i Amsterdam med dirigenten Lothar Zagrosek.

Han har också gjort flera skivinspelningar, bl a Verdis Don Carlos.

Säsongen 2024/25 sjunger han Herodes i Salome här på Malmö Opera.

Föreställningar