Klara Ek

Klara Ek

Klara Ek debuterade 2003 på Det Kongelige Teater i Köpenhamn som Susanna i Figaros Bröllop, en roll hon också gjort på Staatsoper Stuttgart och Göteborgsoperan. I Trollflöjten har hon både gestaltat Pamina på Staatsoper Stuttgart, Första Damen på La Monnaie i Bryssel och Papagena på Drottningholms Slottsteater.

Bland andra roller kan nämnas Edilia i Händels Almira på Staatsoper Hamburg, Ilia i Idomeneo på Den Jyske Opera, Elisetta i Il Matrimonio Segreto på Landestheater Innsbruck, Despina i Così fan tutte på Folkoperan, Oscar i Maskeradbalen på Confidencen, Climene i Hasses Leucippo på Oper Köln, Romilda i Xerxes på Den Nye Opera och Grevinnan i Figaros bröllop på Hokutopiafestivalen i Tokyo.

Hon har en omfattande konsertverksamhet och har sjungit med många av världens ledande symfoniorkestrar såsom London Symphony Orchestra, Berliner Filharmoniker, Chicago Symphony Orchestra, LA Phil, DR Symfoniorkester, Gewandthaus Orchester Leipzig, Simon Bolivar Orchestra och NHK Symphony Orchestra.

Här på Malmö Opera har hon tidigare sjungit Diana i Orfeus i underjorden och medverkat i En kväll med Thalia. Säsongen 2023/24 spelade hon Sockerfen i Vinteryra och säsongen 2024/25 ser vi henne som Mrs Gobineau i turnéoperan Mediet.

Föreställningar