Johanna Hybinette

Johanna Hybinette

Johanna är regissör och koreograf. Hon är utbildad dansare vid Svenska balettskolan i Stockholm och Ballet Nacional de Cuba. Som dansare har hon medverkat i såväl klassisk balett som modern dans samt musikal- och operauppsättningar både i och utanför Sverige.

Som koreograf har Johanna arbetat med operor som Horoskopet, Äkta kärlek sökes och Magnus Gabriel på Läckö Slottsopera samt Näsflöjten och Romeo och Julia på Vadstena-Akademien. Där ingick hon också i regi-teamet till den kritikerrosade operaversionen av Jane Austens Stolthet och fördom 2011.

Ytterligare koreografiuppdrag är De fattigas piano på Stockholms Stadsteater och musikalerna Annie och West Side Story för irländska Music Theatre 4 Youth.

På Malmö Opera har Johanna gjort koreografi till musikalerna Blodsbröder, No Way to Treat a Lady och Jag blir nog aldrig bjuden dit igen. Här har hon också regisserat Michael, Sara och Oscar – tillsvidare, En annorlunda jul och En hissnande upplevelse samt tillsammans med Elisabet Linton En kväll med Thalia.

Säsongen 2022/23 står hon för regin till Anastasia.

Föreställningar