Joel Annmo

Joel är utbildad vid Musikkonservatoriet i Falun och Operahögskolan i Stockholm med examen 2011.

Redan under utbildningen gjorde han roller vid Drottningholms Slottsteater och Folkoperan. 2007, 19 år gammal, vann han andrapris i Gösta Winbergh Competition som den yngste pristagaren i tävlingens historia. 2014 vann han Luciano Pavarotti Award för bästa manliga röst i Viotti Music Competition i Italien.

Bland hans roller kan nämnas Ernesto i Don Pasquale och Canio i Pagliacci på Hamburger Kammeroper, titelrollen i nyskrivna Dorian Gray på Landestheater Coburg, Ferrando i Così fan tutte på turné med danska National Opera/Den Jyske Opera, SebasiI i Kung Kandaules på Theater Augsburg, Jamie i världspremiären av Daníel Bjarnasons Brothers på Det Kongelige Opera i Köpenhamn och styrmannen i Flygande Holländaren i finska Tampere Hall.

2016 gjorde han sin första roll på Kungliga Operan i Stockholm, Pelléas i Pelléas et Mélisande. Han var sedan knuten till huset i sex år med roller som Tamino i Trollflöjten, Lensky i Eugene Onegin, greve Almaviva i Barberaren i Sevilla, titelrollen i Candide och Alfredo i La traviata för att nämna några.

Joel har också en omfattande konsert- och oratorierepertoar med verk som Rossinis Stabat Mater och Petite Messe Solennelle, Puccinis Messa di Gloria, Beethovens An die Freude samt Haydns Skapelsen.

Säsongen 2023/24 ser vi honom som Don Ottavio i Don Giovanni här på Malmö Opera.

Föreställningar