Hannah Ohlsson

Hannah gjorde debut på Malmö Operas stora scen redan vid 11 års ålder då hon medverkade som barnstatist och dansare i Rigoletto och El Niño. Hon är utbildad på Svenska Balettskolan i Malmö och Göteborg, samt på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. Hon vidareutbildade sig senare på Steps on Broadway i New York 2015 efter att ha mottagit Carina Ari’s stipendium.

Hannah började sin karriär som ballerina och har dansat med Kungliga Baletten bl a Nötknäpparen, Coppelia, Manon och Våroffer. Hon har även dansat modern dans med Norrdans och Scenkonstbolaget, och showat på Wallmans i Köpenhamn.

Debuten som musikalartist kom 2014 med Chicago på Stockholms Stadsteater. Hannah har sedan dess medverkat i musikaler som On the Town, Dirty Dancing, Flashdance och senast i rollen som Cirkusprinsessan i Matilda på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

På Malmö Opera har hon tidigare medverkat i Skönheten och odjuret. Säsongen 2022/23 ser vi henne i Anastasia där hon medverkar i ensemblen och gör rollen som Tatiana.

Föreställningar