Emma Sventelius

Emma har studerat vid Musikkonservatoriet i Köpenhamn, Universitetet för musik och scenkonst i Wien och Operahögskolan i Stockholm.

Bland hennes roller kan nämnas Octavian i Rosenkavaljeren på Volksoper i Wien och Theater Bonn, Hans i Hans och Greta på Gärtnerplatztheater i München, Cherubino i Figaros bröllop på Kungliga Operan i Stockholm och Theater Bonn, Suzuki i Madame Butterfly på Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf, Nicklausse i Hoffmanns äventyr på Gärtnerplatztheater i München, Orlovsky i Läderlappen på Gärtnerplatztheater samt Olga i Eugene Onegin på Gärtnerplatztheater och Mainfranken Theater Würzburg.

Emma är särskilt intresserad av nykomponerad opera och har bl a sjungit Mezzosopran 1, en roll komponerad för henne till uruppförandet av Stabat Mater – a chamber opera i Köpenhamn. Våren 2023 sjunger hon titelrollen i Sverigepremiären av Adriana Mater av Kaija Saariaho på Norrlandsoperan.

På konsertscenen har hon bl a sjungit Beethovens 9:a med Beethoven Orchester Bonn och Bachs Juloratorium med Odense Symfoniorkester. På repertoaren står också Pergolesis Stabat Mater, Chaminades Messe pour deux voix, Saint-Saëns Juloratorium och en mängd andra konsertverk.

Emma har fått ett flertal stipendier och priser, bl a Birgit Nilsson-stipendiet 2020 och Vitabystipendiet 2019.

Här på Malmö Opera har hon spelat Vera i Det går an som spelades på Läckö slott och titelrollen i vår turnéuppsättning av Carmen. Säsongen 2022/23 ser vi henne som Stephano i Roméo et Juliette.

Föreställningar