Elisabeth Jansson

Mezzosopranen Elisabeth Jansson har studerat vid Richard Strauss-konservatoriet I München, Royal Academy of Music i London och Operaakademien I Köpenhamn.

2005 anställdes hon vid Det Kongelige Opera I Köpenhamn och har där gjort bland annat titelrollen i Carmen, Rosina i Barberaren i Sevilla, Dorabella i Così fan tutte, Marchesa Melibea i Resan till Reims, Miranda i Stormen, Cherubino i Figaros bröllop samt Nicklausse, Musan och Rösten av Antonias moder i Hoffmanns äventyr.

Elisabeths karriär har tagit henne runt Europa såväl som till Japan och Taiwan med operaroller, romanser, oratorier och konserter.

Bland rollerna kan nämnas Octavian i Rosenkavaljeren på La Scala I Milano, Hans i Hans och Greta på Landestheater Salzburg och Marchesa del Poggio i Verdis Un giorno di regno på Opernfestspiele i Heidenheim. Hon har också framträtt på scener som Concertgebouw i Amsterdam, Alte Oper I Frankfurt, Staatsoper Dresden och Théâtre des Champs Elysées I Paris.

Elisabeth har mottagit en mängd utmärkelser och blev 2016 adlad av den danska drottningen för sitt bidrag till danskt kulturliv. Året därpå blev hon utsedd till ’Associate of the Royal Academy of Music’ för sina framgångar på den internationella operascenen.

I dubbelföreställningen Systrarna gör hon rollerna som La badessa i Suor Angelica och Siri i På andra sidan havet här på Malmö Opera säsongen 2021/22.

Föreställningar