Elísabet Einarsdóttir

Elisabet Einarsdottir

Elísabet har gått masterutbildningen vid Malmö Opera Academy och även studerat sång och opera vid Musikhögskolan i Reykjavik och Verdikonservatoriet i Milano.

På Malmö Opera har Elísabet medverkat i en rad konserter, föreställningar och turnéer, som Snödrottningen, Vår bästa tid, i rollen som Fiordiligi i Cosi fan tutti, i rollen som Titania i En midsommarnattsdröm och i rollen som Aspasia i Mitridate, som även sattes upp på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

Andra roller Elísabet debuterat är Norina i Don Pasquale, Susanna i Figaros bröllop, Zerlina i Don Giovanni och Despina i Cosi fan tutte på operahus som Kurtheater Bad Ems i Tyskland och Teatro Titano i San Marino.

Hon har länge samarbetat med tonsättaren Petter Ekman, med kortoperor och sångcykler på festivaler och teatrar som Dark Music Days i Reykjavik, Halland Opera Festival, Egnsteatret Undergrunden i Danmark och Harpa konserthus på Island.

Elísabet har vunnit ett flertal priser och tävlingar; första pris och publikens pris i den tv-sända operatävlingen Coop Music Awards i Milano, andra pris i sångtävlingen Hjördis Schymberg, första pris i kammarmusiktävlingen Rotary Club S. Siro i Milano och första pris i OVIS-rösten i Malmö, för att nämna några. Hon har även mottagit stipendier från Aurora Lillieroos, Malmö Operas vänners, Fredrika Bremer-förbundet och Kungliga Musikaliska Akademien.

Säsongen 2022/23 turnerade med Malmö Operas Säsongspresentation.

Läs mer på Elísabets egen hemsida

Foto: Andreas Paulsson

Föreställningar