Elísabet Einarsdóttir

Elisabet Einarsdottir

Elísabet har gått masterutbildningen vid Malmö Opera Academy. Hon har också studerat sång och opera vid Musikhögskolan i Reykjavik och Verdikonservatoriet i Milano.

Exempel på roller hon gjort är Norina i Don Pasquale, Susanna i Figaros bröllop, Zerlina i Don Giovanni och Despina i Cosi fan tutte på operahus som Kurtheater Bad Ems i Tyskland och Teatro Titano i San Marino. Hon har även medverkat som solist i Vadstenas produktion Kär och galen. Hon har länge samarbetat med tonsättaren Petter Ekman, med kortoperor och sångcykler på festivaler och teatrar som Dark Music Days i Reykjavik, Halland Opera Festival, Teater Egnsteatret Undergrunden i Danmark och Harpa konserthus på Island.

Hon har vunnit ett flertal tävlingar, som första pris och publikens pris i den tv-sända operatävlingen Coop Music Awards i Milano, första pris i kammarmusiktävlingen Rotary Club S. Siro i Milano och första pris i OVIS-rösten i Malmö, för att nämna några. Hon har även mottagit stipendier från Halldor Hansen stiftelse på Island, Vadstena vänförenings stipendiefond och Kungliga musikaliska akademien.

På Malmö Opera har man tidigare kunnat se henne i Vår bästa tid och nu är hon aktuell som Fiordiligi i Cosi fan tutti.

Foto: Andreas Paulsson

Föreställningar