Elísabet Einarsdóttir

Elisabet Einarsdottir

Elísabet har gått masterutbildningen vid Malmö Opera Academy och även studerat sång och opera vid Musikhögskolan i Reykjavik och Verdikonservatoriet i Milano.

På Malmö Opera har Elísabet medverkat i en rad konserter, föreställningar och turnéer, såsom Snödrottningen, Vår bästa tid och i rollen som Fiordiligi i Cosi fan tutti och i rollen som Titania i En midsommarnattsdröm.

Andra roller Elísabet debuterat är Norina i Don Pasquale, Susanna i Figaros bröllop, Zerlina i Don Giovanni och Despina i Cosi fan tutte på operahus som Kurtheater Bad Ems i Tyskland och Teatro Titano i San Marino.

Hon har länge samarbetat med tonsättaren Petter Ekman, med kortoperor och sångcykler på festivaler och teatrar som Dark Music Days i Reykjavik, Halland Opera Festival, Teater Egnsteatret Undergrunden i Danmark och Harpa konserthus på Island.

Elísabet har vunnit ett flertal tävlingar; första pris och publikens pris i den tv-sända operatävlingen Coop Music Awards i Milano, första pris i kammarmusiktävlingen Rotary Club S. Siro i Milano och första pris i OVIS-rösten i Malmö, för att nämna några. Hon har även mottagit stipendier från Aurora Lillieroos, Malmö Operas vänners, Fredrika Bremer-förbundet och Kungliga musikaliska akademien.

Säsongen 2021/22 sjunger Elisabet rollen Aspasia i Mitridate på Malmö Opera och på Det Kongelige teater i Köpenhamn.

Läs mer på Elísabets egen hemsida

Foto: Andreas Paulsson

Föreställningar