Elin Rombo

Elin Rombo

Den svenska sopranen Elin Rombo utnämndes till hovsångerska 2016 och är sedan 2017 ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien. Sin musikaliska utbildning fick hon vid Operahögskolan i Stockholm och Queen Elizabeth II School of Music i Brandon, Kanada.

Hon debuterade redan under sin studietid på Kungliga Operan som Christa i Janáceks Fallet Makropoulos. Där har hon sedan gjort en mängd roller, bl a Cunegonde i Candide, Hanna Glawari i Glada änkan, Sophie i Rosenkavaljeren, Donna Elvira i Don Giovanni och senast titelrollen i Rufus Wainwrights Callas-inspirerade Prima Donna.

Här i Sverige har hon också bl a sjungit Adina i Kärleksdrycken på Göteborgsoperan, Leila i Pärlfiskarna på Folkoperan och Zerlina i Don Giovanni vid Matteifestivalen i Luleå.

Elin har uppträtt över hela världen med dirigenter som Alan Gilbert, Riccardo Muti, Sir Colin Davies och Daniel Harding. Hon har gjort den ledande rollen i Luigi Nonos Al gran sole carico d’amore på Salzburger Festspiele och återkom i samma uppsättning när den gavs av Staatsoper på Kraftwerk Berlin.

Hon har också sjungit Timante i Floridante vid Händelfestivalen i Halle, medverkat i uruppförandet av Wolfgang Rihms Dionysus i Salzburg med nypremiär i Berlin och gjort en mängd roller på operan i Frankfurt, bl a Servilia i Titus mildhet, Clorinda i Askungen, Pamina i Trollflöjten och Corinna i Resan till Reims. Hon har också framträtt på scener som Garnier i Paris och Carnegie Hall i New York.

Säsongen 2020/21 gjorde hon rollen som den unge poeten Robert Lax i Circus Days and Nights och säsongen 2021/22 ser vi henne i operakvällen Systrarna i titelrollen i Suor Angelica och som Iris i På andra sidan havet.

Föreställningar