David Risberg

David Risberg är en ung baryton som inleder hösten med sin rolldebut som Marcello i La bohème i Malmö Operas turnéproduktion. Under våren följer ytterligare en rolldebut som Demetrius i Brittens En midsommarnattsdröm på Kungliga Operan i Stockholm.

David framträdde under sommaren som Paul i Philip Glass Les Enfants terribles i Stockholm i en produktion av det fria operakompaniet Kamraterna. David Risberg debuterade föregående säsong på Kungliga Operans scen med rollen som Kråkan i Benjamin Staerns opera Snödrottningen, en roll som studerades in under hans praktik på Kungliga Operan 2020. Detta följdes av ytterligare två roller på samma scen; Marco i Gianni Schicchi och rollen som Bello i La Fanciulla del West.

David Risberg utexaminerades våren 2021 från Operahögskolan vid Stockholms Konstnärliga högskola, där han studerat sång för Erik Årman. Sommaren 2021 framträdde David i rollen som Alcasto i operan Argenore av Vilhelmina av Baureuth på Confidencen. Han medverkade även i Confidencen Opera and music festivals uppsättning av Purcells Hail! Bright Cecilia.

Under studietiden på Stockholms Konstnärliga högskola har David sjungit ett brett urval av roller. I sin examensproduktion gestaltade han rollerna Guglielmo i Così fan tutte och Marcello i La Bohème. Han har även studerat in och framfört utdrag ur operor där han sjungit roller som Giorgio Germont i La traviata och Silvio i Pagliacci.

David Risbergs tidigare studier innefattar Vadstena Folkhögskolas Musiklinje och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 2020 var David Risberg en av stipendiaterna vid Confidencen Music and Opera Academy. Han har även tilldelats stipendier från Stiftelsen den 25 juli 1988 och från Kungliga Musikaliska Akademien. Vid sidan av studierna har David varit flitigt anlitad som konsertsångare i oratorierepertoaren där han bland annat gjort Bachs H-mollmässa och Johannespassion samt Requier av Duruflé och Fauré. Han är även en uppskattad romanssångare med bred repertoar.

Föreställningar