Daniel Eriksson

Daniel debuterade som artist för över 20 år sen, och har efter musikalutbildningen på Teaterhögskolan i Göteborg gjort sig en internationell musikalkarriär.

Hans uppdrag i Danmark började direkt efter examen vid Teaterhögskolan med att alternera rollen Skuggan i Stephen Schwartz´originaluppsättning av Mit Eventyr på Gladsaxe Teater med efterföljande Danmarks-turné.

Han har på tyska spelat den dubbla titelrollen i Dr Jekyll och Mr Hyde på Theater Nordhausen, Engineer i Miss Saigon i Österrikes originalproduktion på Stadttheater Klagenfurt och titelrollen i Jesus Christ Superstar på Stadttheater Koblenz. Där gjorde han även rollen som Sir Gawain i pjäsen Merlin - oder das wüste Land, till vilken han även komponerade musiken.

Debuten i rollen som Jesus skedde dock på Folketeatret.dk (f d Det Danske Teater) med en rikstäckande turné till 45 danska städer följt av 30-talet föreställningar i Köpenhamn. Daniel har även nyligen setts reprisera Jesus-rollen i konsertversionen av uppsättningen på Malmö Live och i Uppsala konserthus.

Daniel har också spelat och varit Resident Director på Europaturnén av Rent på originalspråk, och under många år arbetat med modern dans, och då främst med koreografen Kristine Ilum, som producent och kompositör. På film har man kunnat se honom som Tomas Bonetti i Irene Huss – Guldkalven.

På Göteborgsoperan har Daniel medverkat i Miss Saigon och Bröderna Lejonhjärta.

Säsongen 21/22 kommer Daniel även kunna ses i Matilda the Musical på Det Kongelige Teater i Köpenhamn i rollen som Doktorn, på Malmö Live i Kristina från Duvemåla - konsertversionen i rollen som Karl-Oskar samt, för tredje året i följd, i sin med kollegor egenproducerade julkonsert Running home for Christmas där 2019 års version utgavs som live-album och finns tillgängligt för streaming.

Här på Malmö Opera spelade han Monsieur D’Arque i Skönheten och odjuret och nu medverkar han som Herr Zeller i Sound of Music.

Föreställningar