Blagoj Lamnjov

Blagoj Lamnjov Malmö Opera

Blagoj är en klassiskt skolad klarinettist utbildad i Sverige, USA och i hemlandet Nordmakedonien. Efter genomförd kandidatexamen från Musikhögskolan i Malmö flyttade Blagoj till USA där han fördjupade sina kunskaper ytterligare med studier vid DePaul University i Chicago, Michigan State University och vid Chicago College of Performing Arts.

Sin första turné gjorde han redan vid 13 års ålder och sedan dess har det fortsatt. Han har uppträtt över halva Europa, samt i Kina, Japan, USA och Kanada.

Blagoj är bosatt i Sverige där han arbetat med flera av de stora institutionerna som Göteborgs universitet, Lunds universitet och Stockholms stadsteater. På Malmö Opera har han både spelat i orkestern och medverkat i turnéoperorna Don G, Lucrezia Borgia, Madame Butterfly, Carmen och Così fan tutti, och på Operaverkstan har han spelat i Var är Du Proserpin? och Komedi på en bro. Nu är han aktuell i Circus Days and Nights.

Blagoj arbetar för närvarande på sitt andra album Nostalgic Love 2, en skiva inspirerad av kärleken till hemstaden Veles.

Foto: Andreas Paulsson

Föreställningar