Alexander Roslavets

Alexander Roslavets

Den Belarusiske basen Alexander Roslavets tog examen vid Rimsky-Korsakov-konservatoriet i St Petersburg 2014.

Under studietiden var han solist vid konservatoriets teater där han sjöng flera basroller och framträdde på festivaler och konserter. Han sjöng också Mephistopheles i Faust och Kung Dodon i Guldtuppen på en festival i St Petersburg samt Tom i Maskeradbalen på Mikhailovsky-teatern.

Efter examen blev han del av Unga Artister-programmet vid Bolshoi-teatern i Moskva fram till 2016, då han anställdes i ensemblen på Statsoperan i Hamburg.

Han har också gästat många av världens stora operascener. Bland hans roller kan nämnas Raimondo i Lucia di Lammermoor på operan i Zürich, Kung René i Jolanta på Metropolitan i New York, titelrollen i Ali Baba och de 40 rövarna på La Scala i Milano, Don Basilio i Barberaren i Sevilla på Bolshoi-teatern och hertigen av Cornwall i världspremiären av Sergej Slonimskijs Kung Lear i Tjajkovskij Konserthall i Moskva.

Alexander har vunnit priser i ett flertal internationella sångtävlingar. Han vann Grand Prix och publikens pris i Eva Marton-tävlingen i Budapest, första pris i St Petersburgs tävling för operasångare, andrapriser i Galina Vishnevskaya-tävlingen i Moskva och sångtävlingen i Portofino, tredjepris och sångpris i Queen Sonja International Music Competition i Oslo för att nämna några.

Säsongen 2022/23 gästar han Malmö Opera för första gången, med rollen som broder Laurent i Roméo et Juliette.

Föreställningar