Tusen meter paljettyg och Meningen med livet

I vår kostymateljé har över tusen meter paljettyg förvandlats till fantasifulla scenkostymer. För när historen om prins Pippin rullas ut blir det både färgstarkt, sprakande och ganska galet. Huvudrollen som prins Pippin spelas av Oscar Pierrou Lindén som gjorde stor succé som Lola i Kinky Boots. Han får sällskap av publikfavoriter som Lindy Larsson, Åsa Fång och Nina Pressing. 

 

Välkommen till en spektakulär show

 

”Fullständigt crazy”

” Skratten ekar i salongen”

Jan Olsson, Skånskan

Handling

En trupp artister, ledd av en karismatisk spelledare, anländer för att berätta historien om den unge prins Pippin. Pippin är förvirrad över tillvaron. Han försöker finna meningen med livet på alla möjliga sätt; i strider på slagfältet, politiskt spel, högre maktpositioner och köttets lustar, men ingenting gör honom riktigt lycklig.

I desperation mördar han sin far kung Karl den store (men ångrar sig genast och ber spelledaren återuppväcka honom). När olyckan är som störst kommer änkan Katarina och hennes lille son in i hans liv. I det enkla, alldagliga livet hittar Pippin till slut kärlek och lycka. Men då griper spelledaren in – besatt som han är av att ge sin publik en storslagen show.

Och storslagen show blir det sannerligen när regissör Ronny Danielsson sätter tänderna i den här Broadwaymusikalen från 70-talet, med dans, akrobatik, galna upptåg och scenkostymer tagna som ur en drömvärld. Modeskaparen Camilla Thulin tar oss till en värld av skyhöga frisyrer, paljetter, glitter, ränder och prickar.

Kanske har du hittat meningen med ditt eget liv efter att ha sett musikalen Pippin. Om inte, så har du fått vara med om en glittrande, sprakande, humoristisk och sagolikt vacker föreställning.

PRODUKTIONSTEAM

Musikaliskt arrangemang: Joakim Hallin
Scenografi: Martin Chocholousek
Kostym: Camilla Thulin
Ljus: Emma Weil
Ljud: Avgoustos Psillas
Koreografi & rörelseinstruktion: Roger Lybeck
Regi: Ronny Danielsson
Dirigent: Joakim Hallin/Josef Rhedin (2, 3, 4, 10, 11 mars)
Översättning manus: Edward af Sillén
Översättning sångtexter: Edward af Sillén och Daniel Réhn

ROLLER

Katarina: Åsa Fång
Spelledaren: Lindy Larsson / Sara Lehmann (18 mars)
Pippin: Oscar Pierrou Lindén
Fastrada: Nina Pressing / Elisabeth Hammersbøen Rustad (10, 11 mars)
Karl den store: Michael Jansson
Berthe: Johannes Wanselow
Ludwig: Kitty Chan
Theo: Oliver Palm, Ruben Vaarning, Melker Wickenberg

Ensemble: Sara LehmannGlenn Edell, Jonas Schlyter, Elisabeth Hammersbøen Rustad, Joel Zerpe, Karolina Engelbrektsson, Davio Di, Fredrik Wentzel, Ulrika Ånäs, Henric Flodin, Sandro Skagerberg, Anna Holmström, Oskar Kongshöj

Malmö Operaorkester

”Om man blir så mycket klokare på meningen med livet ska inte avslöjas här. Men det är en minnesvärd resa i sökandet.”

David Richter, SR

 

”Regissör Ronny Danielsson bjussar på extravaganza deluxe med extra allt och kostymör Camilla Thulin på paljettbonanza.”

Kalle Lind, KvP/Expressen

 

”Fullständigt crazy”

” Skratten ekar i salongen”

Jan Olsson, Skånskan

 

”Lindy Larsson i sitt esse”

Carlhåkan Larsén, Sydsvenskan

 

”Showen är färgsprakande, någonstans mellan musikalen, den extravaganta burlesken och vaudevillen.”

Martin Lagerholm, Ystads Allehanda

 

”Överdådigt”

Johanna Paulsson, DN

Rekommenderad ålder: från högstadiet och uppåt

Skolbiljetter
Begränsat antal biljetter på vardagar tisdagar - torsdagar.
Även till fredagen den 2 februari.

Pris: 70 kr

Frågor och bokningar via skolombud@malmoopera.se alt 040-20 85 00

INFÖR BESÖKET

Upplevelsen blir mycket bättre om man är väl förberedd och vet vad som ska hända när man kommer till teatern. Även en liten kort genomgång gör skillnad, så ge gärna dig och dina elever en liten stund innan ni kommer till oss.

• Låt er inspireras! Här på hemsidan finns handlingen och ofta bilder, filmklipp och inspirationsmaterial som ni kan använda er av.

• 45 minuter innan föreställningen börjar har vi en introduktionskvart i övre foajén. Ta gärna med dig dina elever och lyssna på den.

• Kom i god tid så att ni hinner anmäla er, hänga in ytterkläderna i garderoben och göra toalettbesök.

• Anmäl er hos foajévärden när ni kommer. Värden, som du hittar vid disken till höger om Thaliastatyn i nedre foajén, hänvisar er till era platser och svarar på frågor. I salongen är det du som lärare som har ansvaret. (Skulle det bli stökigt och du behöver stöd finns värdarna i foajén.)

• Om du går med elever som inte är vana teaterbesökare och kan det vara bra att gå igenom hur det fungerar vid ett teaterbesök (se nedan).

• Om du har frågor eller funderingar kring ert besök eller önskar material som affischer och flyers, tveka inte att höra av dig.

 

UNDER BESÖKET

• Det finns inga krav på klädsel. Kom som ni är! Häng av er ytterkläderna i garderoben, det kostar ingenting.

• En klocka ringer i foajén när det är dags att gå in och sätta sig i salongen. Första ringningen är 15 min innan föreställningen börjar.

• Gå på toaletten innan föreställningen eller i pausen. Att springa ut och in i salongen stör andra besökare och inte minst artisterna på scenen – de ser allt som händer i publiken.

• Mobiltelefoner ska vara avstängda under föreställning. Skärmljuset kan vara störande och även om ljudet är avstängt kan vår elektroniska utrustning påverkas.

• Man får inte fotografera eller spela in under föreställning. Det beror dels på att det stör, men det handlar också om upphovsrätt till musik, kostym, scenografi med mera. Vid applådtacket är det okej att fotografera.

• Måste man vara helt tyst under föreställningen? Man får så klart inte sitta och prata, men publikens reaktioner är viktiga för ensemblen på scenen. Reagera gärna på det som händer men använd ditt sunda förnuft och visa hänsyn till andra besökare i salongen.

Efter endast tre veckors reptid bjöd regissören Ronny Danielsson in till en inspirationskväll. Här kan du höra tre nummer. Första med Oscar Pierrou Lindén (Pippin) , andra med Åsa Fång (Katarina) och den sista med både Oscar och Lindy Larsson (Spelledaren).