Wilma Persson

Roll: Emma. 

Ålder: 13 år. 

Beskriv dig själv med tre ord?  
Utåtriktad, målinriktad , snäll. 

Vad är roligast i Matildaskolan?  
Allt är superroligt! Man lär sig nytt hela tiden och utvecklas som människa. 

Vad är svårast i Matildaskolan?  
Jag tycker det svåraste är att komma ihåg alla sångtexter utan att blanda ihop de olika sångerna. Dansen är även väldigt svår då allting måste göras i helt rätt takt för att det ska se bra ut.  

Vad gör du på fritiden?  
På fritiden dansar jag, är med vänner, familj och pluggar. 

Har du stått på scen tidigare?  
Jag har stått på scen sen jag var väldigt liten, fyra år.  Det har varit på Palladium i Malmö där jag har dansat på Mari Jazz dansskolas dansuppvisning varje år. För varje år har jag börjat på fler danser och varit med i fler dansnummer under dansuppvisningen. Jag älskar att dansa och att stå på scen. 

Har du en favoritbok? I så fall, vilken?  
Min favoritbok är "Ottolina". Det är en bok som handlar om en tjej som bor ensam med en liten gubbe som tar hand om henne. Boken är inte verklighetsbaserad och det är mycket fantasi i den. Den är jätterolig och spännande då Ottolina ska lösa mysterier. Boken är däremot väldigt lättläst för mig som är 13 men perfekt för dem som är yngre. 

Har du någon idol? Vem och varför? 
Min idol är Zara Larsson. Detta eftersom hon var den personen som gjorde att jag började älska sång. Min pappa visade mig en video med henne när hon var ung och var med i Talang. Han sa att hon var jättebra och så duktig och det gjorde mig arg. Jag ville också vara lika bra och det blev då en dröm för mig. Jag började sjunga mycket och när jag var runt åtta år sa min farmor och farfar att jag började låta som Zara. Detta gjorde mig jätteglad och jag ville fortsätta sjunga för att bli ännu bättre. 

Vad vill du bli när du blir stor?  
När jag blir stor vill jag bli en musikalartist som är framgångsrik. Jag vill även bli frisör. 

 

Föreställningar