Verity Wingate

Den lyriska sopranen Verity Wingate är utbildad vid Guildhall School of Music and Drama och Royal Academy of Music i London. Hon har mottagit en mängd priser och stipendier. Som inbjuden till den prestigefyllda gruppen The Prince Consort har hon sjungit romanser på Wigmore Hall, musikfestivaler i Harrogate, Bath och Hertfordshire och framträtt i radio.

Hon gjorde operadebut som Pamina i Trollflöjten på Garsington Opera 2018 och har där även medverkat i Monteverdis 1610 Vespers.

Efter ett gästframträdande som Elisetta i Det hemliga äktenskapet på Holländska nationaloperan 2019 antogs hon till deras Operastudio. Där har hon sjungit Anna i Nabucco, huvudrollen i världspremiären av Willem Jeths opera Ritratto och Frasquita i Carmen.

2020 blev hon utvald att delta i Salzburgfestivalens projekt för unga sångare och sjöng där Släpbärerskan i Elektra.

Vid sidan av sina operaroller har Verity framträtt med  Mozart-arior och ensembler på Concertgebouw i Amsterdam; romanser och verka av Schubert och Händel med medlemmar i Concertgebouw Orchestra Academy och en romansgala med Royal Philharmonic Orchestra i Storbritannien.

Som konsert- och oratorie-sångare har hon också medverkat i Bachs Juloratorium, Händels Jephtha, Athalia och Messias, Mozarts Requiem; Brahms Ein Deutsches Requiem och Mahlers 4:e Symfoni på scener som Leipzig Gewandhaus, Lincoln Center i New York, Holywell Music Room i Oxford, Aldeburgh-festivalen samt Barbican Centre, Wigmore Hall, St. John’s Smith Square och St. Martin-in-the-Fields i London.

Föreställningar