Theresa Kronthaler

Theresa Kronthaler föddes i Tyskland och växte upp I Rom. Hon har studerat drama i London och sång på Hanns Eisler Academy of Music i Berlin.

Efter en tidig debut som prins Orlofsky i Läderlappen på Stora teatern i Genève blev hon anställd i ensemblen på Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf. Där gjorde hon roller som Dorabella i Così fan tutte, Annio i Titos mildhet och Hans i Hans och Greta.

2012-2016 var hon anlitad i ensemblen vid Komische Oper i Berlin och medverkade i ett brett spektrum av uppsättningar, inklusive Orfeo, Julius Cesar, Xerxes, Figaro, Titos mildhet, Sköna Helena och Hoffmanns äventyr.

Hon är en regelbunden gäst på Theater Bremen, där hon sjungit titelrollen i Carmen, Elisabetta i Donizettis Maria Stuart och Marguerite i Berlioz La Damnation de Faust. På Theater an der Wien har hon sjungit Isoletta i La Straniera och Eglantine i Webers Euryanthe.

Två uppmärksammade rollprestationer är Ofelia i urpremiären av Anno Schreiers Hamlet på Theater an der Wien och Clarion i Capriccio på Teatro Real i Madrid.

Som konsertsolist har hon sjungit verk som Rossinis Petite Messe Solennelle på musikfestivalen i Dresden, Mahlers Symfoni No. 8 på Wiener Musikverein, Mozarts Requiem med Orchestra della Svizzera Italiana samt Beethovens Symfoni No. 9 med Wiens Radiosymfoniorkester, European Youth Orchestra och Bolzanofestivalen för att nämna några. Hon har turnerat i Spanien, Italien, Schweiz, Storbritannien, Egypten och Ukraina och framträtt på scener som Philharmonin och Konserthuset i Berlin och Tonhalle i Düsseldorf.

På Theresas debutalbum The Living Loving Maid, tolkas kända barockarior på ett modernt sätt av medlemmarna i hennes Kronthaler Trio.

I Barberaren i Sevilla här på Malmö Opera säsongen 2021/22 ser vi henne som Rosina.

Läs mer på Theresas egen hemsida (engelsk text)

Föreställningar