Tania Naranjo

Tania Naranjo

Tania Naranjo är sångerska, konsertpianist och kompositör. Hon har under åren skapat en unik rytmisk musikalisk stil och klangvärld. Hon är uppvuxen i Chile där hon tidigt upptäckte sin passion för det klassiska pianot och den chilenska folkmusiken.

Tania är utbildat konsertpianist på Musikhögskolan i Malmö och har verkat mer än 25 år som konsertpianist, kompositör och sångerska i Sverige. Hon har framträtt som solist med symfoniorkestrar, och med hennes olika ensembler har hon turnerat i världen, bl a med Tania Naranjo trio och Duo Naranjo-Weurlander. Hon hörs ofta i gränsöverskridande samarbeten. 

Som solist och kompositör har hon gjort samarbeten inom film, opera, teater och performance. Hon har samarbetat med symfoniorkestrar som Malmö Symfoniorkester och medverkat i stora teateruppsättningar, senast Lärda kvinnor på Göteborgs Stadsteater.

Tania har gett ut flera uppmärksammade album bl a soloalbumet Rosor och True music project med sångaren och skådespelaren Reuben Sallmander.

På Malmö Opera har hon medverkat i Stadsmusikanterna och debuterar som barnopera-kompositör med Nalle Havsöga säsongen 2023/24.

Foto: César Peña

Föreställningar