Sofie Frederikke Hjort

Sofie är en dansk violinist, anställd i Malmö Operaorkester. Hon började spela som 6-åring på det danska Suzuki-institutet för lärarna Telmanyi och Detreköy.

2001 började hon studera vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, för professor Sergej Azizian. Därefter har hon studerat på Liszt-akademien i Budapest för professor Ester Perenyi och senare på musikkonservatoriet i Oberlin, Ohio för professor Milan Vitek.

Hon har också deltagit i åtskilliga masterclasses och kurser med bland andra Dora Schwartzberg, Olga Parkhomenkho, Schlomo Mintz, Nikolaj Znaider och Ulf Walin.

Sofie har nått kvartsfinalen i Carl Nielsens violintävling i Odense, vunnit andrapris i Øresund Solist och första pris i Berlingskes klassiska musiktävling.

Hon är en tränad kammarmusiker som med sin nuvarande och sin före detta stråkkvartett har fått undervisning av internationellt erkända ensembler som Artemis String quartet, Emerson String quartet och Alban Berg string quartet.

Utöver detta har Sofie studerat kammarmusik för professor Tim Frederiksen i Köpenhamn och deltagit i masterclass med Martin Fröst I förbindelse med Trondheim International Chambermusic competition.