Siri Amundsen

Roll: Alice. 

Ålder: 12 år. 

Beskriv dig själv med tre ord?  
Aktiv, djurälskare, nyfiken. 

Vad är roligast i Matildaskolan?  
Det jag tycker är roligast är alla vänner och roliga personer jag träffar. Jag tycker också att dansen är väldigt kul där vi får lära oss många olika koreografier.  

Vad är svårast i Matildaskolan?  
Det jag tycker är svårast/jobbigast är när vi stretchar mot väggen med benen i spagat.  

Vad gör du på fritiden?  
Förutom Matildaskolan så går jag på ridning och sköter en häst som heter Gentleman 2 dagar i veckan. Jag spelar också fagott och hittar på kul saker med mina kompisar. 

Har du stått på scen tidigare? 
Ja, jag har varit med i Malmöoperans barnkör. Där var jag med på La Giaconda och nyårskonserten 2017. På nyårskonserten sjöng vi en låt från Matilda och dansade. På skolan har vi också haft en musikal där jag var en av huvudpersonerna. Vi spelade upp Peter Pan och jag var Lena. Jag går också i musikklass på min skola så vi har fått sjunga på lite olika ställen t.ex på Malmö arena där vi körade Laleh. 

Har du en favoritbok? I så fall, vilken?  
Min favoritbok heter Orkans Öga. Jag som är hästintresserad tycker att den var jättebra och fängslande. Jag rekommenderar den verkligen. 

Har du någon idol? Vem och varför? 
Jag har ingen direkt idol men jag beundrar mycket min mamma och Peder Fredricson som är en svensk ryttare och har tävlat på elitnivå men nu gått över till banhoppning.  

Vad vill du bli när du blir stor?  
När jag blir stor vill jag bli elitryttare och tävla i hoppning.  

Föreställningar