Rodion Pogossov

Den ryska baritonen Rodion Pogossov började sin karriär i Lindemann Young Artist Development Program vid Metropolitan i New York innan han gjorde sin professionella debut på Carnegie Hall med Metropolitan Opera Chamber Ensemble. Han är baserad i USA och sjunger på operahus runt om i världen.

Bland hans roller kan nämnas Papageno i Trollflöjten på Los Angeles Opera och Cincinnati Opera, Marcello i La Bohème på Covent Garden och Michigan Opera Theatre, titelrollen i Don Giovanni på Oviedo Opera, Belcore i Kärleksdrycken på Glyndebournefestivalen, Silvio i Pajazzo på Metropolitan, Enrico i Lucia di Lammermoor på Oper Graz, Escamillo i Carmen och Raimbaud i Greve Ory på Seattle Opera samt Malatesta i Don Pasquale på La Monnaie i Bryssel.

Figaro i Barberaren i Sevilla har han gjort i Los Angeles och på Metropolitan såväl som på Hamburgische Staatsoper, Teatro Municipal de Santiago, Minnesota Opera, Cincinnati Opera och Michigan Opera Theatre.

Rodion är också en flitigt engagerad konsertsolist och har gjort framträdanden med bl a Orchestre National d'Ile de France, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, London Philharmonic Orchestra och Royal Philharmonic Orchestra. Han har också spelat in flera album, bl a för EMI.

Säsongen 2022/23 gästar han Malmö Opera som Jaroslav Prus i Fallet Makropulos.

Föreställningar