Robert Hvenström

Robert Hvenström, född i Borlänge 1988, började sin ljuskarriär vid 10 års ålder med att blinka lampor till hiphopartisten Petter som var ute på sin turnédebut.

Han har sedan dess skaffat sig lång erfarenhet inom både turné, arenaproduktioner, teater och musikaler. Han har skapat scen & ljusdesign för bl a Grammisgalan 2018, 2019 och 2020 samt Riksteaterns stora satsning Vocies of Change 2020. Han har också jobbat med ljus till Armel opera festival i Budapest 2019, Turandot på Dalhalla 2015 och Tosca på Malmö Opera 2019 samt arbetat med artister som Tomas Ledin, Jill Johnson, Molly Sandén, Benjamin Ingrosso och Peter Jöback.

Robert har samarbetat med Ellen Ruge sedan 2011. De har gjort en rad olika produktioner tillsammans; Cirkus Days and Nights är deras fjärde gemensamma operaproduktion.

2020 tilldelades Robert priset Bullen Visionary Award med juryns motivering ”Årets vinnare har under de senaste åren visat stor kreativitet både med ljus och med scenografiskt arbete. Med hög ambition och ett snyggt öga har vinnaren förnyat och lyft det visuella uttrycket till nya nivåer. Han rör sig fritt och med stor integritet mellan både TV och scenproduktion...”

Robert är nu aktuell med  sin fjärde Grammisgala och Cirkus Cirkörs uppsättning av föreställningen Pippi på Cirkus på Cirkus i Stockholm 2022.