Richard Hamrin

Richard Hamrin

Richard är baryton utbildad vid Operahögskolan i Stockholm med en kandidat och masterutbildning. Som examensproduktion sjöng han titelrollen i Eugen Onegin.

Han har gjort Moralés i Carmen på Kungliga Operan, Papageno i Trollflöjten på Confidencen samt i Basel. Vid Drottningholms Slottsteater har Richard framträtt i rollen som Delfa i Il Giasone och Greve Robinson i Det hemliga äktenskapet, på Vadstena Akademin som Li Si i Son of Heaven samt Lane och Merriman i The importance of being Earnest. Han har också gjort roller som Alfio i Cavalleria Rusticana med Norrköpings Symfoniorkester, Orlovsky i Läderlappen på Wermland Opera och Marullo i Rigoletto vid tyska Wernigerode Schlossfestspiele.

Under säsongen 18/19 var Richard knuten till Landestheater Detmold i Tyskland och sjöng roller som Roderisch der Weert i operetten Der Vetter aus Dingsda samt Guglielmo i Cosi fan tutte. Hösten 2019 gjorde Richard rollen som Sjörövar-Jenny i Folkoperans uppsättning av Tolvskillingsoperan med stor framgång.

Säsongen 20/21 fick hanett större genombrott med enmansföreställningen Klaus Nomi - en utomjordings hjärta vid Kungliga Operan i Stockholm. Föreställningen blev nominerad till en av de bästa vid Scenkonstbiennalen 2020 och blev uttagen till Swedstage. Föreställningen filmades av SVT och kommer att tävla i den internationella Golden Prague 2021.

Richard har tidigare sjungit Pluto i Orfeus i underjorden och Sergeant Albert i Det går an här på Malmö Opera. Säsongen 2024/25 är han tillbaka som Marcello i La bohème.

Föreställningar