Rafael Fingerlos

Rafael Fingerlos är österrikisk baryton. Han har gjort roller som Moralès i Carmen på operafestivalen i Bregenz, Pablo i urpremiären på Thomas Adès The Exterminating Angel på Salzburgfestivalen och Haudy i Soldaten på Teatro Real i Madrid.

2016-2020 var han fast medlem i ensemblen på Statsoperan i Wien och gjorde roller som Harlequin vid ett gästspel i Tokyo, Dr Falke i Läderlappen, Papageno i Trollflöjten, Demetrius i En midsommarnattsdröm etc. Papageno har han också gjort på Semperoper Dresden där han är en regelbunden gäst.

Rafael har samarbetat med dirigenter som Christian Thielemann, Franz Welser-Möst, Simone Young, Peter Schneider, Evelino Pidò, Adam Fischer, Marek Janowski, Antonino Fogliani, Andreas Spering och Kristiina Poska.

Romans- och konsertengagemang har tagit honom till festivaler som Mozartveckan i Salzburg, Schleswig-Holstein- och Lucerne-festivalen, Aix-en-Provence, Schubertiaden i Danmark, Utrecht Kammarmusikfestival, Berlioz-festivalen, Znojmo- och Kutna Hora-festivalerna i Tjeckien, Musica em Trancoso i Brasilien och Schumannfest i Düsseldorf.

Han har också gjort konserter på scener som Musikverein och Konserthuset i Wien, Mozarteum i Salzburg, operahusen i Köln, Nice och Zagreb, Tonhalle i Düsseldorf, Meistersingerhalle i Nürnberg och Elisabethzaal i Antwerpen.

Rafael har gjort en mängd inspelningar, bland annat med musik av Bach och Mozart.

I Figaros bröllop här på Malmö Opera säsongen 2021/22 ser vi honom som Figaro, en roll han tidigare sjungit vid Semperoper Dresden och Statsoperan i Wien.

Föreställningar