Oliver Palm

Roll: Nigel 

Ålder: 13 år 

Beskriv dig själv med tre ord? 
Glad, omtänksam, pålitlig. 

Vad är roligast i Matildaskolan? 
Att man får umgås med kompisar som gillar samma saker som en själv – sjunga, dansa och spela teater. 

Vad är svårast i Matildaskolan? 
Att alltid behöva gå upp så tidigt på söndagarna!

Vad gör du på fritiden? 
Allt möjligt från att dansa balett och street till att spela fotboll och träna på gymmet. 

Har du stått på scen tidigare? 
Jag tror att jag har ganska stor scenvana för min ålder. Största roll hittills har varit som Billy i Malmö Operas och Kulturhuset Stadsteaterns uppsättning av musikalen Billy Elliot i Stockholm. Dessförinnan gjorde jag en säsong i Stockholm som Billys helsköne kompis Michael i samma musikal, men egentligen började allting nere på Malmö Opera 2016 då jag hade en lite mindre roll som Small Boy när musikalen hade sin premiärsäsong här i Sverige.  

På Malmö Operas musikalscen har jag också spelat Unge Lola/Simon i Kinky Boots och nu senast Theo i Pippin. 

Tre scenframträdanden som jag särskilt kommer ihåg är när jag och en av de andra Billykillarna fick göra ”Vara sig själv”-numret från Billy Elliot i Blå Hallen i Stadshuset i Stockholm under St Eriksdagarna, när vi alla Billykillarna var med i Allsång på Skansen inför storpublik och inte minst när jag fick chansen att framföra paradnumret "Electricity” från Billy Elliot på Malmö Opera under den stjärnspäckade specialkonserten 12 roller söker en regissör. 

Har du en favoritbok? I så fall, vilken? 
Jag har ingen absolut favorit, men jag brukar gilla fantasyböcker, t.ex. Tam tiggarpojken av Jo Salmson. 

Har du någon idol? Vem och varför?  
Samma som vad gäller favoritbok - jag har ingen enskild person som jag ”avgudar”. Däremot kan jag naturligvis beundra personer som lyckas väldigt bra med det de gör oavsett om det är Messi i fotboll, Baryshnikov i balett eller Kevin Hart i stand up comedy.  

Vad vill du bli när du blir stor? 
Det är klart man ibland drömmer om att bli en stor internationell musikalartist, men annars försöker jag nog mest att leva så mycket i nuet som möjligt och njuta av det som är kul för stunden, t.ex. Matildaskolan.

Föreställningar