Nils-Petter Ankarblom

Nils-Petter är kompositör, arrangör och dirigent, utbildad på Musikhögskolan i Malmö. Han är musikaliskt ansvarig för organisationen Lovewell Institute for the Creative Arts, där han lett mer än 30 musikaler.

2016 dirigerade han Tuck Everlasting på Broadway i New York och han har även arbetat med produktioner som The Phantom of the Opera och Chess på svenska på Kristianstad Teater och Sunday in the Park with George på Short North Stage. 

2018 var han kapellmästare vid urpremiären av Camera på Östgötateatern samt den efterföljande Camera-uppsättningen på Smålands Musik & Teater. Han var också musikaliskt ansvarig och kapellmästare för Skandinavienpremiären av musikalen Amélie på Östgötateatern.

Nils-Petters musik och arrangemang hörs på teater, film, tv, konsert och på skiva. Varje Lucia sjungs hans Lussepolska av körer runt om i landet. Aviciis Fades Away, Jonas Brothers Only Human och Magnus Ugglas Det Går Bra Nu är bara några låtar som han arrangerat stråkar och blås till. Han skrev också låten Follow till SVT-serien Eagles.

Föreställningar