Nathan Haller

Nathan Haller

Den unga kanadensiska tenoren Nathan Haller har en masterexamen från Julliard School i New York. Han har också studerat vid Internationella Mästarsångarakademien i Tyskland,där han också framträdde med Münchens radioorkester i en romansafton på Steingraber & Söhne i Bayreuth.

Nathan har framträtt i Carnegie Hall, Alice Tully Hall och Peter Jay Sharp Theater under Sångfestivalen i New York. I konsertsammanhang har han också sjungit Bachs Matteuspassion, Purcells Hail to St. Cecilia, Charpentiers Actéon och Händels Uppståndelsen.

2015 var han en del av operastudion vid Theater Basel, där han gjorde Tamino i Trollflöjten, Romeo i Blachers Romeo och Julia och Kuska i Khovanshchina. Året därpå gästade han Israeliska operan som Belmonte i Enleveringen ur seraljen.

Säsongen 2017/18 gästade han åter Theater Basel i rollen som Oronte i Alcina, regisserad av Lydia Steier. Han gästade också Nya Operan i Wien som Francois i A Quiet Place.

2018/19 sjöng han 1:a Senator/1:a medborgare/3:e ung man i en Barrie Kosky-uppsättning av Schrekers Die Gezeichneten samt Albazar i Turken i Italien på operan i Zürich. Han gästade också Folkoperan i Wien med rollen som Enoch Snow i Carousel och sjöng Graf Albert i Die tote Stadt på Holländska turnéoperan.

Säsongen 2020/21 återvände han till Zürichoperan i titelrollen Schneiderlein i Mitterers moderna electroniska opera Das Tapfere Schneiderlein. Nästa säsong blir han fast medlem i enssemblen och kommer då att sjunga Telémachos i världspremiären av Die Odyssee, Sir Hervey i Anna Bolena, Graf Elemer i Arabella, och Bardolfo i Falstaff

Nu gör han Lysander i En midsommarnattsdröm här på Malmö Opera.

Föreställningar