Minna Weurlander

Minna Weurlander

Den Finlandsfödda accordeonvirtuosen och kompositören Minna Weurlander har under två decennier profilerat sig som artist och kompositör på olika scener. Hon är utbildad på solistlinjen vid Sibelius-Akademin och har en bred verksamhet med symfoniorkestrar och stråkkvartetter såväl som i dans- och teater- och filmsammanhang. På Malmö Opera har hon medverkat i bl a Variété, Andrejs längtan och Spelman på taket.

Minna vann accordeon-VM redan som 15 åring och är prisvinnare på Premio Internazionale Astor Piazzolla. Hon har flera prisade album i bagaget, har turnerat runt om i världen, bl a med Duo Naranjo-Weurlander, och spelat tusentals konserter som solist med symfoniorkestrar, stråkvartetter, i opera-, teater-, film-, performance- och dansföreställnigar. Bland annat med Malmö Symfoniorkester och i Stillleben productions i Danmark.

På Malmö Opera har hon medverkat i föreställningar som Variété, Andrejs längtan och Spelman på taket. I Circus Days and Nights är hon kapellmästare och spelar accordeon i orkestern.

Föreställningar