Methinee Wongtrakoon

Methinee är en svensk akrobat/dansare/koreograf och den första cirkusartisten att tilldelas det prestigefulla Bernadotte Art Award. Methinee började som nioåring träna cirkus i den anrika gruppen Furuviksbarnen. Det ledde vidare till Cirkusgymnasiet i Gävle och sen till Cirkus Cirkörs Cirkuspiloterna där hon utvecklade ett unikt kroppsspråk bestående av hennes egen blandning av kontortionism, akrobatik och dans.

Methinee har arbetat med ett flertal olika cirkus-, dans- och teaterkompanier, däribland i Cirkus Cirkörföreställningarna Guds olydiga revben, Underart, Under och Havfruen. Hon har även uppträtt med Pantomimteatern, Dramaten, Kungliga Operan, Drottningholms Slottsteater och på världsturné med det hyllade schweiziska kompaniet Zimmermann & de Perrot. Som koreograf har hon bland annat arbetat med Cirkus Cirkörs Epifónima och Guds olydiga revben.

I Circus Days and Nights står hon för koreografin tillsammans med Simon Wiborn. Hon spelar också rollen som den föräldralösa lejontämjaren.