Martin Rosengardten

Martin är regissör, skådespelare, musiker och kompositör, utbildad vid Dramatiska Institutets regilinje och Teaterhögskolan i Malmö. 

På Malmö Stadsteater har han tidigare stått för regi och scenografi till Bang, Det svarta vattnet, Minnesstund (även ljuddesign) och Son Fader Moder (även musik), samt medverkat som skådespelare i Ett självmords anatomi, där han också var kapellmästare och stod för de musikaliska arrangemangen.

Andra regiuppdrag är Damen från hemtjänsten på Radioteatern, Rättvisa på Kulturhuset Stadsteatern/Skärholmen, Den flygande handläggaren på Västmanlands Teater, Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva på Uppsala Stadsteater och Ensam på Östgötateatern i samarbete med Riksteatern. 

På Riksteatern har han även regisserat Ont blod och i samarbete med Östgötateatern monologen Fallfrukt . Han har dessutom regisserat The Mental States of Sweden på Teaterhögskolan i Malmö, Pinocchio på Teater Västernorrland, Det händer inte här på Uppsala stadsteater, I natt blir allting annorlunda på Kulturhuset Stadsteatern/Skärholmen och Odyséen på Folkteatern i Göteborg

Som skådespelare har han t ex synt i Tills döden skiljer oss åt på Västmanlands Teater, Thords värld på Teater Galeasen samt Den stora apan, Stormen och Mio min Mio på Stockholms Stadsteater.

Martin Rosengardten är också trummis och spelade bl a i The Ark 1992–2000.

Säsongen 2023/24 gästar han Malmö Opera för första gången för att regissera Everybody's Talking About Jamie.

Föreställningar