Maria Malmström

Maria Malmström är dansare och koreograf och jobbar internationellt med teater, tv, reklam, mode, shower och event. Hon har framträtt på shower som Video Music Awards, The Jimmy Fallon Show, Danish Music Awards och dansat med artister som Madonna, Janelle Monae, Jason Derulo och Ariana Grande. Hon har arbetat med toppkoreografer som Aakomon Jones, Hok, Rich and Tone Talauega, Phillip Chbeeb, Luam Keflezgy, Chloe & Maud, Lisa Eaton, Jennifer Weber, Toniah Pedersen och Signe Fabricius.

Som koreograf är Maria medlem i Nonstudio, ett kreativt kollektiv som arbetar med interaktiva installationer, utställningar, performancekonst etc. Nonstudio stöds för tillfället av New York Foundation for the Arts och utvecklar just nu ett arbete kallat Displaced som visas i Lissabon under våren 2020. Hon har också varit medkoreograf till Cruel Intentions the Musical och danska X Factor. Hon har medverkat i Jesus Christ Superstar i Århus och nyligen var hon som huvuddansare i Snödrottningen på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

Här på Malmö Opera har hin tidigare dansat i Orfeus i underjorden och säsongen 2023/24 är hon assisterande koreograf för Everybody's Talking About Jamie.

Föreställningar