Maria Chabounia

Maria Chabounia föddes 1992 i Minsk, där hon började sina musikstudier som pianist vid 5 års ålder. 2016 tog hon examen från Belarus Musikakademie. Hon har deltagit I masterclasses med Juan Diego Flórez, Ernesto Palacio, Dmitri Hvorostovsky, Mietta Siegele och Alfonso Antoniozz

2019 sjöng Maria Madama Cortese i Resan till Reims på Rossini Operafestival i Pesaro med Accademia Rossiniana.

På Belarus Bolshoiteater har hon sjungit Gilda i Rigoletto och Marfa i Tsarens Brud, i Baden-Baden Festspielhaus har hon gjort titelrollen i Katze Ivanka komponerad av Massimiliano Matesic och regisserad av Vera Nemirova.

Hennes roller på Hamburg Staatsoper inkluderar Eurydike i Telemans Orpheus, Clorinda i Askungen, Papagena i Trollflöjten och Barbarina i Figaros bröllop. Under sin tid i Hamburg jobbade hon med dirigenter som Ottavio Dantone, Jean-Christophe Spinosi och Renato Palumbo.

Bland hennes senaste engagemang är Musetta i La bohème på Puccinifestivalen i Torre del Lago och på Opera Vlaanderen.

Maria har vunnit priser I flera tävlingar, som andra pris i Debuttävlingen I Weikersheim 2014, förstapris i Operatävlingen i Minsk 2015, juryns speciella pris på Marmande-tävlingen 2015 samt bästa interpretation av fransk aria och publikpris på Opera de Marseilles tävling 2018.

Här på Malmö Opera har hon tidigare sjungit Gilda i Kasper Holtens uppsättning av Rigoletto. Säsongen 2022/23 gör hon rollen som Susanna i Figaros bröllop.

Föreställningar