Magnus Fryklund

Magnus Fryklund föddes 1990 i Karlstad. Efter examen vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som både pianist och dirigent, blev han anställd som Young Conductor in Residence för Helsingborgs Symfoniorkester 2017-2019 där han dirigerade flera symfonier och var pianosolist i konserter med repertoar av Bach och Mozart. 2018-2019 var han också husdirigent här på Malmö Opera.

2018-2021 var han engagerad vid Opéra Orchestre National de Montpellier, där han dirigerade över 50 föreställningar och konserter inklusive Askungen, Barberaren i Sevilla, Historien om en soldat, Mozarts Requiem samt flera orkesterkonserter i Montpellier med omnejd. Han har också framträtt som pianosolist i kammarkonserter som Messiaens Kvartett för tidens ände.

Fryklund är också en regelbunden gästdirigent med symfoniorkestrarna i Göteborg, Aarhus, Odense, Sønderjylland samt Nordiska kammarorkestern, Dalasinfoniettan, Musica Vitae, Athelas Sinfonietta och på Norrlandsoperan.

Han är mycket intresserad av tidig musik och har sedan 2016 regelbundet arbetat med barockensemblen Concerto Copenhagen. Detta har resulterat i två album (Vivaldi Rasmussen och Alone & Together) och gästspel såväl över hela Skandinavien som i Holland och Belgien.

Sommaren 2021 blev han inbjuden att framträda tillsammans med Anne Sofie von Otter på Stenhammarfestivalen på Styrsö.  

Här på Malmö Opera dirigerade han bl a Lakmé på turné till Dalhalla och på Copenhagen Opera Festival, gästspel på Tivoli-festivalen och över 55 operaföreställningar; Rigoletto, Hans och Greta, West Side Story m fl. Säsongen 2022/23 är han tillbaka för att dirigera Figaros bröllop.

Föreställningar