Magnus Borén

Magnus är utbildad på Balettakademien i Stockholm och började sin karriär i Nye Carte Blanche, Norges moderna nationalbalett, där han bland annat dansade i verk av Mats Ek och Jens Östberg. Han har också dansat i Modern Jazzdans Ensemble och Caprioli Dans.

Han har medverkat i musikaler som Mamma Mia, Hair, Jesus Christ Superstar, Priscilla, Legally Blond, Big Fish, Guys and Dolls, Hur man lyckas i business utan att bli utbränd, Förklädet samt West Side Story vid Göteborgsoperans gästspel i Rom. Han har gjort roller som Juan Perón i Evita, Fagin i Oliver, Samuel Gren i Footloose, Kapten Krok i Peter Pan, ledarkatten Munkustrap i Cats, Bobby i A Chorus Line, Bill Calhoun i Kiss me Kate och sotaren Bert i Mary Poppins. Han har även medverkat i pjäsen Shakespeare in Love och Oscarsrevyn.

Som koreograf har Magnus jobbat med Stockholms Musikalensemble, diverse tv-program och gjort flera egna moderna verk. Han har även koreograferat för Melodifestivalen och dansat med Petra Nielsen i bidraget Tango Tango!.

Här på Malmö Opera har han gjort rollen som Erik i Så som i himmelen. Säsongen 2023/24 ser vi honom som dragshow-artisten Turning Torso i Everybody's Talking About Jamie.

Föreställningar