Liza Fry

Liza Fry

Liza Fry har utbildat sig till skådespelare och regissör på Ecole Jaques Lecoq i Paris, och inom skrivande och muntligt berättande för barn och unga på Linnéuniversitetet i Växjö.

Hon arbetade som konstnärlig ledare och teaterpedagog på Drömmarnas Hus i Malmö mellan 2000 och 2022. I den rollen samarbetade hon med Operaverkstan (Malmö Opera) i många sammanhang. 

Det senaste året har Liza arbetat som utvecklare av sago– och berättarverksamheten på Teater Sagohuset i Lund, där hon även har medverkat som skådespelare i Den stora ordfabriken 2022/23.

På Malmö Opera/Operaverkstan har Liza medverkat som skådespelare i Kråkan svart som bläck, En natt i februari, samt regisserat Mästersångaren som gjordes i samarbete med Malmö sommarscen 2010. Hon har också medverkat i Titanias älvteater 2017 där hon även skrev manus tillsammans med Hillevi Björnsson.

Liza skrev tillsammans med Maria Sundqvist libretto till kantatet Hör barnets röst och var regissör när det framfördes 2022. Kantatet gjordes i ett samarbete mellan Drömmarnas Hus, Skånes dansteater, Kulturskolan, Operaverkstan och Malmö Operas barnkör. 

Våren 2024 medverkar Liza i Nalle Havsöga på Operaverkstan/Malmö Opera. Hon regisserar också Den försvunna trädgårdsfesten, med musik av Daniel Fjällström, framförd av Lunds kammarsolister på Skissernas museum.

Föreställningar