Lisa Maria Birk Pohl

Roll: Alice 

Ålder: 10 år. 

Beskriv dig själv med tre ord. 
Rar, duktig och glad. 

Vad är roligast i Matildaskolan? 
Allt – jag älskar alla de snälla lärarna och alla barnen och allt det vi lär oss och gör tillsammans. 

Vad är svårast i Matildaskolan? 
Att lära in helt nya danssteg. 

Vad gör du på fritiden? 
Jag tar sånglektioner hos operasångaren Lisa Tjalve, och jag går på Savery Academys elitskola för musik, där vi lär oss stepp, balett, jazz, teater och sång. Och jag älskar dubba och att ha kul med mina vänner. 

Har du stått på scen tidigare?  
Jag har spelat Gretl von Trapp i Det Ny Teaters uppsättning av The sound of Music 2015. 2016 medverkade jag i Eventyrsteatrets familjemusikal Julehalløj på slottet och 2017 spelade jag prinsessan Leonora Christine i deras Kongen og tiggertøsen. Jag har också stått på scenen i DR Koncertsalen vid Pigekorets jul- och sommarkonserter eftersom jag sjungit i DR SpireKoret 2014-2017 och i DR Børnekoret 2017-2018.  

Har du en favoritbok? I så fall, vilken?  
"Vildheks" af Lene Kaaberbøl 

Har du någon idol? Vem och varför? 
Maria Lucia eftersom hon är riktigt bra på att sjunga och agera. Han var min “von Trapp-mamma" i The Sound of Music. Min sånglärare Lisa Tjalve eftersom ho kan sjunga vackra, kraftiga, höga toner.  

Vad vill du bli när du blir stor? 
Musikalstjärna! Min stora dröm är att spela Christine i Phantom of the Opera. Jag vill också gärna medverka i filmer och dubba - framför allt Disney-filmer. Och så vill jag bli författare och ha min egen teater. 

 

Föreställningar