Linda Mallik

Linda har regisserat och skapat föreställningar på teatrar och operahus som Norrlandsoperan, Göteborgsoperan, Folkoperan, Teater Halland, Norrbottensteatern, Läckö Slottsopera och senast på Konserthuset med Kungliga Filharmonikerna, med verk som Romeo och Julia, Figaros Bröllop, Den listiga lilla räven, Faust samt egna verken Världens bästa tårta, Liam och de fem utmaningarna och Om människan.

Senast Linda arbetade på Malmö Opera var som regissör för Rossinis opera Greve Ory. Föreställningen gavs ut som DVD på skivbolaget Naxos 2018 och uppmärksammades internationellt, bl a som kritikernas val i operatidskrifter som Opera News, Scherzo och Diapason.

Från 2021 har Linda ett femårigt uppdrag som regissör och dramatiker på Folkteatern Gävleborg där hon 2023 skriver och regisserar Världens hemligaste rum och 2024 sätter upp en egen version av av Richard Wagners epos Nibelungens Ring.

Linda gick ut Operahögskolans regiutbildning 2011 och har en master i operaregi samt studier i dramaturgi på Stockholms Universitet. Hon är återkommande gästlärare och regissör på Operahögskolan/Stockholms Konstnärliga Högskola.

Här på Malmo Opera regisserar hon säsongen 2022/23 Operaverkstans Snösystern.

Föreställningar