Levy Sekgapane

Den sydafrikanske tenoren Levy Sekgapane har studerat vid South African College of Music vid Kapstadens universitet. Redan under studietiden medverkade han i olika operaproduktioner i hemlandet.

När han vann första pris vid både Belvedere-tävlingen, Monserrat Caballé-tävlingen och Placido Domingos Operalia, blev han känd på den internationella operascenen och bjöds in till scener som Nationaloperan i Paris, Statsoperan i München och Liceu i Barcelona.

Bland hans roller kan nämnas Ernesto i Don Pasquale på Lettiska Nationaloperan i Riga, Arbace i Idomeneo på Salzburgfestivalen, Idreno i Seramide på Liceu i Barcelona, Conte di Libenskof i Resan till Reims på Det Kongelige i Köpenhamn och Nemorino i Kärleksdrycken på Whitsunfestivalen i Wiesbaden. Han har också medverkat i Adina på Wexford Opera och Rossinifestivalen i Pesaro samt Askungen på Kungliga operan i Liège, Statsoperorna i München och Hamburg.

2019 utgavs han första soloalbum där han sjunger arior av Rossini med Münchens radioorkester.

Säsongen 2021/22 ser vi honom här på Malmö Opera som greve Almaviva i Barberaren i Sevilla, en roll han har gjort flera gånger tidigare. Bland annat på Teatro Massimo i Palermo, Statsoperan i München, Liceu i Barcelona, Donizettifestivalen i Bergamo, Nationaloperan i Paris, festivalen i Glyndebourne och Operan i Berlin.

Föreställningar