Lars Johansson Brissman

Lars Johansson Brissman

Lars är baryton, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan. Som operasångare har han medverkat i ett stort antal operaproduktioner i repertoar från Monteverdi till nyskrivna operor.

Han är också en av de mest efterfrågade konsert- oratoriesångare inom sitt fack, både i Sverige och utomlands, och uppträder regelbundet med orkestrar och på festivaler runtom i Europa. Han har även framträtt i USA, Japan och Australien och medverkat på en rad olika tv-, radio- och skivinspelningar.

Bland hans operaroller kan nämnas Schaunard i La Bohème Kungliga Operan, Plutone i L´Orfeo, Liberto i Poppeas kröning samt Licone och Caronte i Orlando Paladino på Drottningholms slottsteater och KallenBach, Anjura, Parsi Rustomji och Krishna i Circus Cirkörs uppsättning av Philip Glass Satyagraha på Folkoperan.

I Circus Days and Nights spelar han Bruno, den gamla cirkusartisten i Cristianifamiljen.

 

 

 

Lars Johansson Brissman har etablerat sig som en av de mest efterfrågade konsert- oratoriesångare inom sitt fack både i Sverige och utomlands.

Som operasångare har Lars medverkat i ett stort antal operaproduktioner vid bl.a Kungliga Operan, Folkoperan, Drottningholms slottsteater i repertoar från Monteverdi till nyskrivna operor.