Katarina Lundgren Hugg

Katarina är skådespelare, utbildad vid Statens scenskola i Malmö. Efter examen 1992 var hon med och startade Unga konstnärliga teatern i Malmö. Hon fortsatte sedan till Ensembleteatern och har därefter varit fast anställd vid Malmö stadsteater.

Redan under sin utbildning gjorde hon rollen som Indras dotter i Strindbergs Ett drömspel på Malmö Stadsteater, där hon sedan dess gjort drygt 60 olika roller. Titelrollen i Schillers Maria Stuart, Fru Peachum i Tolvskillingsoperan, Modern i Son Fader Moder och Marie i Meningen med döden för att nämna några.

Katarina har också medverkat i Värmlänningarna i Ransäter, medverkat i pjäser på Helsingborgs stadsteater, Dramaten, Det Kongelige i Köpenhamn, Nasjonale scene i Bergen, medverkat i operetten Läderlappen på Ystad teater och gjort ett flertal produktioner med Radioteatern.

Bland många film- och tv-roller kan nämnas Drottning Belawin i Barda samt medverkan i Ronnie och Julia (julkalender 2000) och den danska tv -serien Hjerteflimmer

Hon har också läst in Dagens dikt i P1, turnerat med en egen produktion om Gustaf Fröding och läst in ett flertal böcker som ljudbok.

Säsongen 2022/23 ser vi henne som Luise i vår turnéuppsättning Marguerite – En dans med djävulen
 

Föreställningar