Karin Betz

Karin Betz är utbildad vid Statens Teaterskole i Köpenhamn med examen 1983. Genom åren har hon skapat scenografi och kostymer till över hundratals teater-, opera- och balettuppsättningar, hemma och utomlands. Hon har jobbat med uppsättningar på Nordens alla nationalscener.

På Det Kongelige Teater har hon skapat scenografi och kostymer till alla tre konstarterna, bl a operorna Tosca och Falstaff, baletten Nötknäpparen och pjäserna Fanny och Alexander, Vildanden, King Lear, Bröderna Lejonhjärta och Hamlet. 

Bland många andra uppsättningar kan nämnas Tre systrar och Amadeus på Dramaten, Två herrars tjänare, Tribadernas natt och Livläkarens besök på Betty Nansen Teatret, Jeppe på berget och Innanför murarna på Aalborg Teater, Förnuft och känsla på Aarhus Teater samt Leonora Christina på Odense Teater.

Karin är flerfaldigt prisad, bl a med Jeppe-priset i 1984, Statens Kunstfonds 1-åriga legat i 1995 och 2007 och det danska scenkonstpriset Reumert; Årets musikal 2006 för The one and only companys Den eneste ene och Årets föreställning 2002 för Betty Nansen Teatrets När vi døde vågner.

Föreställningar